Αναγνώριση Σπουδών

logo

power4

  • «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους».

    Ελεονόρ Ρούσβελτ

  • Αποκτήστε την έκδοση του ετήσιου Yearbook.

  • Ανοιχτά Σεμινάρια και Συνέχιση Σπουδών στο Mediterranean College και στο Mediterranean Professional Studies.

ΑρχικήΑναγνώριση Σπουδών

Αναγνώριση Σπουδών

diploma 200Αναγνωρισμένες σπουδές υψηλής πιστοποιημένης ποιότητας

Η διορατικότητα μας και οι σωστές προβλέψεις μας για τις εξελίξεις στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ελλάδα μας οδήγησαν από το 1992, σε μια σειρά από επιλογές, όσον αφορά στο είδος των ακαδημαϊκών μας συνεργασιών, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα το MC να πληροί σήμερα όλες τις προϋποθέσεις της οδηγίας 36/2005 της Ε.Ε. για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών.


Δημοσιεύματα αναφορικά με την Αναγνώριση Σπουδών

Στροφή στην ανώτατη Βρετανική εκπαίδευση

Από το 1992 και μετά, το MC κάνει στροφή προς την ανώτατη Βρετανική εκπαίδευση συνάπτοντας συμφωνίες με μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Μ. Βρετανίας. Από τότε μέχρι σήμερα, λειτουργούμε με βάση τα Βρετανικά πρότυπα ανώτατης εκπαίδευσης, με αποτέλεσμα να αποκτάμε όλο και μεγαλύτερη εμπειρία στην προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πάντα να προσφέρουμε στους φοιτητές μας, εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα, σύγχρονα και καινοτόμα προγράμματα με πραγματικό αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

Συμφωνίες franchise με τα Βρετανικά πανεπιστήμια

Οι συμφωνίες που έχουμε συνάψει από το 1992 με Βρετανικά πανεπιστήμια, έχουν όλες χαρακτήρα ακαδημαϊκής δικαιόχρησης (franchise). Αυτό σημαίνει ότι, όλα τα προγράμματα που προσφέρουμε από τότε εξ' ολοκλήρου στην Ελλάδα, είναι αυτούσια τα προγράμματα των πανεπιστημίων αυτών και ότι οι τίτλοι σπουδών που απονέμονται, είναι οι ίδιοι με εκείνους που θα είχαν χορηγηθεί εάν η εκπαίδευση είχε πραγματοποιηθεί εξ' ολοκλήρου στη χώρα-μέλος καταγωγής του τίτλου. Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, αυτή η μορφή συνεργασίας ακαδημαϊκής δικαιόχρησης "franchise agreement" είναι, σε σχέση με τις άλλες μορφές όπως "validation agreement" και "articulation agreement", η μόνη που ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις της οδηγίας 36/2005 της Ε.Ε. για την αναγνώριση των πτυχίων στη χώρα μας.

Πιστοποιήσεις

Από τη στιγμή που το MC άρχισε να παρέχει στην Ελλάδα προγράμματα franchise Βρετανικών πανεπιστημίων, επέλεξε να ενταχθεί στα ίδια συστήματα ελέγχου και αξιολόγησης που εντάσσονται και τα Βρετανικά πανεπιστήμια. Έτσι, σε αντίθεση με τα Ελληνικά κρατικά ΑΕΙ/ΤΕΙ που, ακόμα και σήμερα, δεν ελέγχονται ούτε αξιολογούνται από κάποιον επίσημο φορέα, τα συνεργαζόμενα με το κολέγιο μας Βρετανικά πανεπιστήμια ελέγχονται περιοδικά από τον κρατικό Βρετανικό φορέα διασφάλισης ποιότητας QAA (Quality Assurance Agency for Higher Education). Επιπλέον, το MC είναι πιστοποιημένο από τον, επίσης κρατικό, Βρετανικό φορέα πιστοποίησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση BAC (British Accreditation Council for Further and Higher Education) ως ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση.

 

Διεθνείς πιστοποιήσεις ακαδημαϊκής ποιότητας

bacBritish Accreditation Council for Further and Higher Education

www.the-bac.org

Το Βρετανικό Συμβούλιο Πιστοποίησης (BAC) είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός της Μεγάλης Βρετανίας που ιδρύθηκε το 1984 από το Βρετανικό Συμβούλιο, το QAA (The Quality Assurance Agency for Higher Education), το CVU (Council of Validating Universities) και το Συμβούλιο Πρυτάνεων των Βρετανικών Πανεπιστημίων, με σκοπό να αποτελέσει τον εθνικό Φορέα πιστοποίησης για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Μεγάλη Βρετανία. Το BAC περιγράφεται από τον Υπουργό Παιδείας της Μεγάλης Βρετανίας ως «η μοναδική δημόσια εγγύηση για τη διασφάλιση των ακαδημαϊκών προτύπων στην ανώτατη εκπαίδευση».

Από το 2000 το BAC έχει αξιολογήσει, πιστοποιήσει και ελέγξει 30 εκπαιδευτικά Ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εκτός Μεγάλης Βρετανίας, στην Ελλάδα, την Τσεχία, την Ινδία, το Λίβανο, το Μαυρίκιο, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Σιγκαπούρη, τη Γαλλία, τη Ν. Αφρική, τη Γερμανία και την Ελβετία. Τα πιστοποιημένα από το BAC Εκπαιδευτικά Ιδρύματα είναι αποκλειστικά και μόνον αυτά που συνεργάζονται με κρατικά Βρετανικά Πανεπιστήμια.

Το MC είναι πιστοποιημένο και αναγνωρισμένο από το BAC ως Ίδρυμα που παρέχει ανώτατη εκπαίδευση από το 2000!

QAA - The Quality Assurance Agency for Higher Education - www.qaa.ac.uk

Όλα τα Πανεπιστήμια και τα Κολέγια της Μεγάλης Βρετανίας είναι υποχρεωμένα να διασφαλίζουν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης και υψηλής ποιότητας ακαδημαϊκές υπηρεσίες.

Ο φορέας που έχει την ευθύνη να ελέγχει κατά πόσο τα Πανεπιστήμια και τα Κολέγια διασφαλίζουν την ποιότητα και τηρούν τα ακαδημαϊκά standards, είναι το QAA. Στο πλαίσιο των περιοδικών ελέγχων, το QAA εξετάζει την ποιότητα των ευκαιριών μάθησης που το εκπαιδευτικό ίδρυμα προσφέρει στους φοιτητές του, και συντάσσει μία έκθεση όπου αναφέρει τα σημεία καλής πρακτικής καθώς και τις περιοχές που χρειάζονται βελτίωση. Το Mediterranean College, ως κολέγιο που συνεργάζεται με Βρετανικά Πανεπιστήμια, δέχεται περιοδικές επισκέψεις από κλιμάκια του QAA, στο πλαίσιο ελέγχου που κάνει το QAA σε εκπαιδευτικά ιδρύματα εκτός Βρετανίας, τα οποία παρέχουν Βρετανική ανώτατη εκπαίδευση. Ο έλεγχος αυτός εστιάζει στο κατά πόσο το Βρετανικό Πανεπιστήμιο διαχειρίζεται αποτελεσματικά την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχει μέσω του συνεργαζόμενου Κολεγίου. Ο τελευταίος έλεγχος που διεξήγε το QAA στην Ελλάδα και επισκέφθηκε το Mediterranean College ήταν το 2008.

Αναγνώριση Πτυχίων

Αναγνώριση NARIC

 

FaceBook-Logo twitter-logo linkedin logo youtube logo logo flickr
Newsletter
 

Αναγνώριση Σπουδών

diploma 150

Περισσότερα

Γραφείο Εργασίας

CareerOFFΗ επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αποτελεί για το MC στόχο με ύψιστη προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Κ.Ε.Τ.Α.Κ.

KETAK roundΤο Mediterranean College, δημιούργησε το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας)

Περισσότερα...

CISCO Alumni Community

CISCO

Κάνετε εγγραφή στην Κοινότητα Αποφοίτων της CISCO και απολαύστε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Περισσότερα...