Διασύνδεση Εργασίας

logo

power4

  • «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους».

    Ελεονόρ Ρούσβελτ

  • Αποκτήστε την έκδοση του ετήσιου Yearbook.

  • Ανοιχτά Σεμινάρια και Συνέχιση Σπουδών στο Mediterranean College και στο Mediterranean Professional Studies.

ΑρχικήΔιασύνδεση Εργασίας

Διασύνδεση Εργασίας

Προτεραιότητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και αποφοίτων μας

Εδώ και 33 χρόνια, η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και αποφοίτων, αποτελεί για το MC στόχο με ύψιστη προτεραιότητα. Για να εξασφαλίσουμε αυτό το στόχο έχουμε εγκαθιδρύσει άριστες διασυνδέσεις με την αγορά εργασίας και μια σειρά από υπηρεσίες και θεσμούς όπως:

  • το Γραφείο Εργασίας Mediterranean College (Career Office)
  • το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Σπουδαστών ΕΟΞ (ΓΕΑΣ)
  • τις Ημέρες Καριέρας (Career Days)
  • την Υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού και
  • Ειδικά Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων επαγγελματικής αποκατάστασης

1. Γραφείο Εργασίας για όλους τους φοιτητές και απόφοιτους του Mediterranean College (Career Office)

career office 150Το πρόγραμμα επαγγελματικής αποκατάστασης των φοιτητών και αποφοίτων του Κολεγίου συντονίζεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου από το Γραφείο Εργασίας, το οποίο, εκτός από την αναζήτηση θέσεων, είναι υπεύθυνο και για την κατάλληλη προετοιμασία του υποψηφίου για να διεκδικήσει τη θέση αυτή αποτελεσματικά. Η προετοιμασία αυτή μπορεί να περιλαμβάνει τη συγγραφή ενός βιογραφικού σημειώματος, τη σύνταξη μιας συνοδευτικής επιστολής, την προσκόμιση συστατικών επιστολών, αλλά και τη συμπεριφορά και την παρουσία του υποψήφιου σε μια συνέντευξη επιλογής.

 

 

 

2. Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή - thejobcenter.gr

geas 200Πέρα από την υποστήριξη του Γραφείου Εργασίας του Mediterranean College, oι απόφοιτοι του Κολεγίου (όπως και οι υπόλοιποι σπουδαστές και απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή), μπορούν να εγγραφούν στο ηλεκτρονικό δίκτυο www.thejobcenter.gr που διατηρεί το ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ (Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Σπουδαστών) και να αναρτούν το βιογραφικό τους, να ενημερώνονται για ανοιχτές θέσεις εργασίας και να συμμετέχουν στις διάφορες δραστηριότητες του Γραφείου.

Το ΓΕΑΣ ΞΥΝΗ είναι το Γραφείο Εργασίας Αποφοίτων & Σπουδαστών του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή και αποτελεί το σημαντικότερο JOB CENTER που είχε ποτέ εκπαιδευτικός όμιλος στην Ελλάδα. Ο πρωτοποριακός αυτός θεσμός λειτουργεί για περισσότερο από μισό αιώνα, με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο σε ότι αφορά στη διασύνδεσή του με την αγορά εργασίας. Οι περισσότεροι από 255.000 απόφοιτοι του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ, οι οποίοι εργάζονται σχεδόν σε όλες τις εταιρίες της ελληνικής, και όχι μόνο αγοράς, είναι η καλύτερη απόδειξη του στόχου που έχουμε θέσει για την άμεση επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας.

3. Ημέρες Καριέρας με τις μεγαλύτερες εταιρείες (Career Days)

Κάθε χρόνο, με τη λήξη του Ακαδημαϊκού Έτους τον Ιούνιο, το Γραφείο Εργασίας του MC διοργανώνει τις Ημέρες Καριέρας, στις οποίες καλεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες και επιχειρήσεις που λειτουργούν στην Ελλάδα – και όχι μόνο. Στη διάρκεια των ημερών αυτών, όσοι φοιτητές και απόφοιτοι θέλουν να βρουν εργασία, έχουν την ευκαιρία να δώσουν συνεντεύξεις στους εκπροσώπους των τμημάτων ανθρώπινου δυναμικού των εταιρειών που συμμετέχουν και να διεκδικήσουν μια θέση.

Στα 24 χρόνια λειτουργίας του θεσμού, έχουν συμμετάσχει στις Ημέρες Καριέρας του MC περισσότερες από 350 γνωστές μεγάλες εταιρείες από το χώρο της βιομηχανίας, του τραπεζικού κλάδου, του εμπορίου, της πληροφορικής και της παροχής υπηρεσιών.

4. Υπηρεσία Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Οι ραγδαίες κοινωνικο-οικονομικές αλλαγές και ανακατατάξεις στη σύγχρονη εποχή, όπου πολλά παραδοσιακά επαγγέλματα χάνονται, ενώ νέα αναδύονται συνεχώς, δημιουργούν έντονη αβεβαιότητα και ανασφάλεια στους νέους για τις επαγγελματικές τους επιλογές. Ο κίνδυνος να κάνουν λάθος εκτιμήσεις, όσον αφορά την επαγγελματική ή και την ακαδημαϊκή τους κατεύθυνση, είναι μεγάλος. Η υπηρεσία επαγγελματικού προσανατολισμού, στελεχωμένη με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, μπορεί να τους βοηθήσει να διακρίνουν τις μακροχρόνιες επαγγελματικές και ακαδημαϊκές τους προοπτικές, ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις πιο κατάλληλες επιλογές για το μέλλον τους.

5. Σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων επαγγελματικής αποκατάστασης

Η επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και αποφοίτων του MC υποστηρίζεται επιπλέον από ειδικά σεμινάρια που διοργανώνει το Γραφείο Εργασίας σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπου διδάσκονται δεξιότητες όπως η συγγραφή και παρουσίαση βιογραφικού, τεχνικές συνέντευξης, συμμετοχή σε τεστ αξιολόγησης, κ.ο.κ. Τα σεμινάρια αυτά βοηθούν τους φοιτητές και τους αποφοίτους να βελτιώσουν ή να ενδυναμώσουν εκείνα τα προσωπικά χαρακτηριστικά τους που θα τους εξασφαλίσουν συγκριτικό πλεονέκτημα και επομένως, επαγγελματική αποκατάσταση.

Μέσα από όλες αυτές τις υπηρεσίες και τους θεσμούς, το MC είναι σε θέση να υποστηρίζει με τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους την επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών και πτυχιούχων του, όπως δείχνει το υψηλό ποσοστό απορρόφησής τους από την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Γραφείου Εργασίας, το 82% των αποφοίτων του MC εξασφαλίζει μια θέση εργασίας στο αντικείμενο των σπουδών του μέσα στο 1ο εξάμηνο μετά την αποφοίτηση του.

Το MC γνωρίζει σίγουρα, όχι μόνο πώς να θέτει τις βάσεις για τη μελλοντική επαγγελματική αποκατάσταση των φοιτητών του μέσα από τις σπουδές τους, αλλά και να την υποστηρίζει αποτελεσματικά με τους κατάλληλους μηχανισμούς μετά την αποφοίτησή τους.

FaceBook-Logo twitter-logo linkedin logo youtube logo logo flickr
Newsletter
 

Αναγνώριση Σπουδών

diploma 150

Περισσότερα

Γραφείο Εργασίας

CareerOFFΗ επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αποτελεί για το MC στόχο με ύψιστη προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Κ.Ε.Τ.Α.Κ.

KETAK roundΤο Mediterranean College, δημιούργησε το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας)

Περισσότερα...

CISCO Alumni Community

CISCO

Κάνετε εγγραφή στην Κοινότητα Αποφοίτων της CISCO και απολαύστε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Περισσότερα...