Αναγνωρίζονται τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων Κολλεγίων

logo

power4

  • «Το μέλλον ανήκει σε αυτούς που πιστεύουν στην ομορφιά των ονείρων τους».

    Ελεονόρ Ρούσβελτ

  • Αποκτήστε την έκδοση του ετήσιου Yearbook.

  • Ανοιχτά Σεμινάρια και Συνέχιση Σπουδών στο Mediterranean College και στο Mediterranean Professional Studies.

Αναγνωρίζονται τα Επαγγελματικά Δικαιώματα των αποφοίτων Κολλεγίων

cap-and-diploma 200Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πολυνομοσχεδίου που ψήφισε η Βουλή, (Ν. 4093/2012, ΦΕΚ 222, ΤΕΥΧΟΣ Α, 12.11.2012), αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Κολλεγίων. Με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου επίσης, ρυθμίζονται σημαντικά θέματα των Κολλεγίων, μεταξύ άλλων και η αναγνώριση Μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών.

 

Ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου, αναγνωρίζεται η επαγγελματική ισοδυναμία τίτλων των συνεργαζόμενων Πανεπιστημίων των Κολλεγίων με αυτών των ΑΕΙ και ΤΕΙ. Όπως είναι ήδη γνωστό, ορίζεται ότι οι απόφοιτοι των Κολλεγίων στην Ελλάδα θα μπορούν να διεκδικούν θέσεις πτυχιούχων ανωτάτης σχολής στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα μπορούν να διεκδικήσουν σχετική προαγωγή ή μισθολογική αναβάθμιση, θα μπορούν να μετέχουν σε προγράμματα του ΟΑΕΔ ή άλλων Οργανισμών και θα έχουν όλα τα εργασιακά δικαιώματα που έχουν οι απόφοιτοι των ελληνικών πανεπιστημίων.

Στο άρθρο 7 τονίζεται ότι «τα Κολέγια είναι πάροχοι υπηρεσιών μη τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης και κατάρτισης, που παρέχουν κατ' αποκλειστικότητα σπουδές βάσει συμφωνιών πιστοποίησης (validation) και δικαιόχρησης (franchising) με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της αλλοδαπής, αναγνωρισμένα από τις αρμόδιες αρχές στη χώρα που εδρεύουν, οι οποίες οδηγούν σε πρώτο πτυχίο (bachelor) τουλάχιστον τριετούς διάρκειας σπουδών και φοίτησης ή μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών».

Συγκεκριμένα με τον παραπάνω νόμο, έχει ρυθμιστεί πλέον τι είναι τα κολέγια, αλλά και η διαδικασία με την οποία οι απόφοιτοι των Κολλεγίων, μπορούν να αποκτήσουν την επαγγελματική τους ισοδυναμία, σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου, είτε ως αυτοαπασχολούμενοι, είτε ως μισθωτοί, είτε ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Mediterranean College, προσφέρει αυτούσια Προπτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα σε συνεργασία με το University of Derby, UK, (βάσει συμφωνίας δικαιόχρησης - franchising) , και οι απόφοιτοί του λαμβάνουν πτυχίο του Πανεπιστημίου, μετά από φοίτηση στο Κολλέγιο, που αναγνωρίζεται επαγγελματικά στη χώρα μας.

Αντίστοιχα τα πτυχία τους κατατάσσονται στα επίπεδα 6 και 7 του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Προσόντων, ανάλογα με το αν είναι Bachelor ή Master.

Ως εκ τούτου οι νέες και οι νέοι της χώρας μας, επιλέγοντας το Mediterranean College, σπουδάζουν στα επιστημονικά πεδία της επιλογής τους, κοντά στον τόπο κατοικίας τους (Αθήνα ή Θεσσαλονίκη), αποφεύγοντας το δυσβάσταχτο οικονομικό αλλά και ψυχολογικό κόστος της μετανάστευσης.

Το Mediterranean College, με τις δομές που διαθέτει, συμβάλει στην παραπάνω κατεύθυνση, στην μείωση του φοιτητικού συναλλάγματος που διαρρέει σε άλλες χώρες. Παράλληλα συμβάλλει ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία, με τη διατήρηση αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σήμερα, με τη δημιουργία του ΔΙ.Κ.Ε.Π. (Διαβαλκανικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Πολιτισμού), ανοίγει το δρόμο για την προσέλκυση διεθνών φοιτητών στη χώρα μας, δημιουργώντας σημαντικά κοινωνικά, πολιτιστικά και οικονομικά οφέλη.

FaceBook-Logo twitter-logo linkedin logo youtube logo logo flickr
Newsletter
 

Αναγνώριση Σπουδών

diploma 150

Περισσότερα

Γραφείο Εργασίας

CareerOFFΗ επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, αποτελεί για το MC στόχο με ύψιστη προτεραιότητα.

Περισσότερα...

Κ.Ε.Τ.Α.Κ.

KETAK roundΤο Mediterranean College, δημιούργησε το Κ.Ε.Τ.Α.Κ. (Κέντρο Ερευνών, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Καινοτομίας)

Περισσότερα...

CISCO Alumni Community

CISCO

Κάνετε εγγραφή στην Κοινότητα Αποφοίτων της CISCO και απολαύστε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Περισσότερα...